Patrik Knutsson, VD & Grundare, HBRAB

Vikväggar - omvandla ytor på ett enkelt sätt

Vi tillverkar, monterar och utför service för vik, glas och blockväggar över hela Sverige. Kontakta oss för offert eller för serviceavtal.

Specialister på flexibla vikväggar

Vi specialiserar oss på flexibla glas – och vikväggar,  för att snabbt anpassa utrymmen som konferensrum och klassrum enligtbehov. Våra vikväggar, designade för att möta höga krav på flexibilitet, är perfekta för att omvandla öppna ytor till privata arbetsrum eller mötesrum. De är anpassningsbara och erbjuder ljudreducering från Rw 31 till 50 dB och kanutrustas med brandklassning enligt EI30 och EI60, vilket garanterar bådeintegritet och säkerhet.

Vikväggar för flexibilitet

Vikväggen utgör det ultimata valet för lokaler som kräver en hög grad av flexibilitet och anpassningsförmåga. I dynamiska miljöer där behovet av utrymme kontinuerligt skiftar, är vikdörren en både snabb och effektiv lösning. Med sin förmåga att snabbt öppnas eller stängas erbjuder vikväggen en enkel och smidig metod för att omforma utrymmet efter behov, vilket gör den idealisk för platser såsom konferenslokaler, hotell, utbildningsanläggningar och andra kommersiella eller offentliga miljöer där flexibilitet är avgörande.

Lätt att använda

Tack vare deras konstruktion och design är vikväggarkända för sin enkelhet när det gäller att öppna och stänga dem. Genom att helt enkelt dra åt sidan eller trycka ihop sektionerna kan vikdörrar smidigt förflyttas utan att kräva mycket ansträngning eller komplicerade rörelser. Denna intuitiva användbarhet gör dem mycket tillgängliga och praktiska förmänniskor i alla åldrar och med olika fysiska förmågor. Denna egenskap är särskilt värdefull i miljöer som offentliga byggnader, kommersiella faciliteter och bostäder där användarvänlighet och tillgänglighet är av största vikt.

Parkera vikväggarna

När din vikvägg är i stängt läge erbjuder den en helt slät väggyta, vilket skapar en enhetlig och estetiskt tilltalande yta som smälter samman med omgivande arkitektur och inredning. Däremot, när vikväggen är i öppet läge, krävs det att sektionerna parkeras på en plats som är lämplig med hänsyn till lokalernas layout och funktion. Att välja rätt parkeringsalternativ för din vikvägg är avgörande för att säkerställa optimal användning av utrymme och en smidig och effektiv drift i enlighet med lokalens specifika layout och användningsbehov.

Golvgående eller takhängda vikväggar?

Valet mellan takhängda och golvgående vikväggar är en viktig övervägning som påverkar både funktionalitet och estetik i en given miljö. Takhängda vikväggar glider smidigt och utan friktion längs en takmonterad skena, vilket ger en elegant och diskret lösning som inte kräver någon kontakt med golvet. Golvgående vikväggar rör sig i stället längs en skenamonterad på golvet, med viktdistributionen vilande mot golvet. Valet mellan dessa alternativ beror på fastighetens specifika egenskaper och rummets förutsättningar.

Kontakta oss.

 Skriv till oss så återkopplar vi.
Tack! Ditt meddelande har skickats.
Oj! Något gick fel med formuläret. Vänligen maila oss istället.