Patrik Knutsson, VD & Grundare, HBRAB

Blockväggar - flexibla och ljudreducerande väggar för stora utrymmen

Vi tillverkar, monterar och utför service för block, glas och vikväggar över hela Sverige. Kontakta oss för offert eller för serviceavtal.

Blockväggar för bra ljudmiljö

Maximera flexibiliteten på din arbetsplats med blockväggs lösningar från HBR AB. Vår blockvägg är det perfekta alternativet för rymliga lokaler med högt i tak där kraven på ljudmiljön är höga. Med våra blockväggar kan du skapa dynamiska utrymmen som enkelt anpassas efter dina behov och önskemål. Blockväggen konstrueras med flera lager av isolerande material som gör den till en idealisk lösning för att skilja av rum i miljöer där det finns strikta krav på ljudisolering. Med dess noggrant utformade struktur och generösa användning av isolerande material skapar blockväggen en effektiv barriär mot ljudöverföring, vilket gör den lämplig för användning i olika typer av ljudkänsliga miljöer.

Design och konstruktion

Blockväggar kan utformas på olika sätt för att möta specifika behov och krav i byggnadskonstruktionen. En rad olika mönster och tekniker kan användas för att lägga blocken och skapa en stabil struktur. Dessa inkluderar traditionell stapling av block, där varje block är placerat ovan på det föregående för att skapa en solid vägg. Limning är en annan vanlig teknik där blocken limmas samman med specialiserade limprodukter för att skapa enstark och homogen vägg. Dessutom kan armeringsjärn användas för att förstärka blockväggar genom att placeras mellan blocken och fyllas med betong för att skapa en armerad struktur, vilket ytterligare förbättrar väggens styrka och motståndskraft.

Hur parkerar man en blockvägg?

Blockväggarna är utformade med en praktisk och smidig konstruktion bestående av löstagbara väggelement som enkelt kan förflyttas längs takskenorna. Dessa block kan anpassas för att hängas från taket på antingen en eller två punkter, beroende på önskad flexibilitet och användningsområde. Detta gör det möjligt att skapa dynamiska utrymmen och anpassa layouten efter behov, vilket är särskilt användbart i situationer där parkeringskrav och utrymmesutformning måste tas i beaktande. 

3 fördelar med blockväggar

1. Flexibilitet
Blockväggar möjliggör enkel omkonfigurering av utrymmet för att möta förändrade behov och krav. Genom att flytta blocken längs bärskenorna kan du skapa olika rumskonfigurationer och anpassa layouten efter önskemål.
   
2. Ljudisolering
Blockväggar kan vara konstruerade med generösa lager av isolerande material, vilket ger utmärkt ljudisolering. Detta är särskilt användbart i miljöer där det finns höga krav på ljudmiljön, som kontor, konferensrum eller offentliga platser.

3. Estetik
Blockväggar kan skapa en plan och attraktiv väggyta när de är stängda,     vilket ger en snygg och enhetlig utseende till utrymmet. Dessutom finns     det ofta olika designalternativ och materialval för att passa olika estetiska preferenser.

Kontakta oss.

 Skriv till oss så återkopplar vi.
Tack! Ditt meddelande har skickats.
Oj! Något gick fel med formuläret. Vänligen maila oss istället.